Hoge snelheid is er uit

D21was het nummer van onze trein. Vanmorgen om 04:30 uur op en op weg. Een werknemer van mijn zwager bracht ons naar het station. Rond deze tijd is het echt rustig op de weg in Beijing. Dat was een paar jaar geleden wel anders. Ook krijgt men sneller boetes dus men is voorzichtiger geworden. Op het station nog geprobeerd om onze kaartjes te ruilen voor eerste klas. Maar dat lukte niet meer.

De Chinezen staan bekend om voor te dringen, maar dan komen ze mij tegen. Dat gaat ze dus niet lukken. Optijd door de controles en snel bij de trein. We waren iets later dus ruimte voor de koffers zoeken en met een beetje moeite toch gevonden. Toen negen uur vermaken.

In 2013 reden deze treinen net en op volle snelheid van 350 km. Maar de dag dat wij er toen ook mee reden gebeurde er een vreselijk ongeluk. Nu blijkt dus dat ze sindsdien niet harder dan 250km mogen.

Maar uiteindelijk zijn we toch in Yanji aangekomen. Snel met de taxi naar pa en ma. Hier is niets veranderd, verkeer nog steeds chaos en onze chauffeur probeerde Max Verstappen in te halen. Maar heelhuids thuisgekomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s