Shoppen in Yanji

Uitgeslapen en de koude in. Ach de kou valt best mee, zo rond de -5. Iedereen bang dat ik het koud zou hebben. Maar zij zijn zomers gewend met tussen de 30 en 40 graden, dan is dit koud voor hen. Ja straks in Harbin, dan moet ik mij er wel op kleden met -20.

Nog even terugkomen op onze treinreis. Normaal moet je het kaartje bij verlaten op de plaats van bestemming inleveren. Maar gisteren mochten we doorlopen. Dus ik kan jullie het treinkaartje van de Chinese spoorwegen laten zien. Deze hebben een chip in zich met een nummer waarbij al je gegevens aan gekoppeld zijn. Bij calamiteiten weten ze precies wie er aan boord zijn. Nu zullen de meesten hiervan tegen in opstand komen, maar troost je, in Nederland en de rest van de wereld weten ze ook alles van je. Dus haal dat pak boter maar van je hoofd.

Vandaag wezen shoppen. Hui heeft haar tablet, Huawei, het laatste model en in europa nog niet te verkrijgen. En dat maar voor 160 euro. Verder nog wezen kijken voor een inductie kookplaat. We willen op tafel hotpot en andere tafel gerechten klaar maken. Maar voor de meeste heb je een kookplaatje nodig. Dus rondkijken en vergelijken met Nederland. In de nabije toekomst willen we van het gas koken af en naar inductie kookplaat over gaan. Als we deze enkele plaat hebben hoeven we voor thuis alleen nog een dubbele te kopen. Aan drie pitten hebben we genoeg. Eerst vonden we nog een leuke, zie foto, maar die is geen inductie.

Schoenen, daar ging Hui voor kijken. Opeens waren ze er weer, de fonkelende ogen, dan is het oppassen want dan gaat ze los. Gelukkig tegen kunnen houden. Maar is nog niet over want ze wil ook nog een tas.

Morgen gaan we verder shoppen. Alleen koffie drinken op ons oude plekkie hier is over. Vlakbij is een Starbucks gekomen dus is de kwaliteit achteruit gegaan. Jammer want in 2015 hadden ze nog perfecte koffie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s