Guobaorou #1

Een van de gerechten waar ik hier een moord voor doe is guobaorou. Dit is varkensvlees gebakken in een beslag net als een lekkerbek. Vervolgens geserveerd met zoetzure saus van hoofdzakelijk rietsuiker. Vanaf ik het de eerste keer gegeten heb wil ik, als ik hier in het noorden ben, dit minimaal één keer per week eten. Deze hebben we in Yanji gegeten maar in Tumen aan de grens met Noord-Korea zijn ze het lekkerste.

De menu kaart hier is ook anders dan in Nederland, hier staan er plaatjes bij. Er zijn hier nog steeds mensen die niet kunnen lezen en schrijven. Dus ha dan zijn plaatjes het makkelijkst. Wat de kosten waren? Met vier man 98 rmb, in euro is dit net even iets meer als 10 euro.

Daarna op jacht naar een jas. Die van mij is in Beijing te dik en dus te warm. Mooie gevonden van cortex North Face en geen imitatie maar de echte. Kwam op 220 euro maar we kregen 40% korting. Grootste maat US was XXXL, maar die was net ff iets te krap. We gaan wel in Beijing kijken, daar maken we met al die xpats meer kans op de wat grotere maten.

Vanmorgen ook alleen nog een wandeling gemaakt. Hui was met moeder het huis schoon aan het maken. Vaders was al gevlucht naar de pingpong, dus ik maar de nieuwe wijk eens bekijken en even bij het huis van mijn zwager langs die aan het verbouwen is. Maar daar was niemand. Volgende keer beter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s