Ontbijt in China

Het ontbijt in China is meestal simpel. Restjes van de vorige dagen of de doggybag van het restaurant de dag ervoor. Maar ook kun je hier buiten de deur ontbijten. Je kunt bv warme sojamelk krijgen met gebakken deeg van rijstmeel. Of je kunt bause halen. Dit is net bapou in Holland alleen bapou is veel deeg met een klein beetje vlees, hier is het een bal vlees met een dun laagje deeg gestoomd. Je kunt ook gaan voor diverse smaken dumpling of ander lekkere dingetjes. Keuze genoeg. Vanmorgen had ik dus wat restjes van de afgelopen dagen. Hier zie je reepjes aardappel, peen, peper en nog wat andere groenten. Gebakken vis. Gebakken gestoomde broodjes. Kimshi in het afgesloten potje en een ei. Wat er niet op staat is de rijstsoep. Simpel maar ook lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s