Harbin #1

09:30 uur vertrok de trein voor een ritje van 4 uur van Yanji naar Harbin. Met de HSL natuurlijk. Aangekomen de taxi in en naar het centrum van Harbin. Ook nog een ritje van ruim een half uur. Toen waren we bij het hotelletje, niet groot, een beetje rommelig maar wel netjes en schoon. Even de spulletjes opbergen en naar buiten om te eten.

We wilden een keertje bij ome Poetin eten dus een Russisch restaurant opgezocht. Was geen Rus in te bekennen, alleen maar Chinezen. Later kwam er nog wel een blanke klant maar aan zijn engels te horen ergens uit europa. Maar het eten was smakelijk alleen kregen we alles in één keer uitgeserveerd dus als de soep op was, was de rest koud. Maar de smaak was er.

Na het eten wandeling naar de rivier. Het eerste vrije gedeelte van het festival. Prominent op de voorgrond de ehbo post, want er gebeuren nog al wel eens wat ongelukjes. Als je ziet wat ze doen verbaasd mij dat niets. Veiligheid is ver te zoeken.

Na het speelterrein bezocht te hebben nog wat rond gewandeld door het centrum. Leuk verlicht en je ziet her en der al wat sculpturen zien. Hebben ze best leuk opgezet. Maar dit festival is de grootste en beroemste van de wereld.

Wat de temperatuur betreft valt het tegen. Normaal zou rond de -20 moeten zijn maar het is nu -11. Nog geen lange onderbroek nodig, wel handschoenen en een sjaal, de wind is er wel.

Morgen gaan we naar het festival terrein zelf. Is hier een stukkie vandaan dus met de taxi. Kost hier toch geen drol want het ritje vanaf het station koste met ons viertjes nog geen 5 euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s