Chinees nieuwjaar

Vandaag is het oud en nieuw in de Chinese kalender. Morgen start het jaar van het varken.


Het Varken is tolerant en begrijpend, sensueel, geestdriftig, aardig, sympathiek en waarheidsgetrouw. Een Varken is een vredesstichter. Varkens handhaven orde en gezag en geloven in gerechtigheid. Ze zijn bereid anderen hun fouten te vergeven, koesteren zelden wrok en zijn niet haatdragend.
Traditie getrouw maken de vrouwen op oudejaarsdag het huis schoon, zo ook moeders en Hui. Voor vaders en mij het teken om te vluchten. Lekker gewandeld langs de rivier, wel beneden dijks want de wind maakte het ijzig koud.

Op de terugweg stonden ze er weer, de kraampjes met vuurwerk. Zo moeilijk als in Nederland zo makkelijk gaat het hier. Verkoper moet trouwens wel een vergunning hebben. Het hele jaar door kun je hier vuurwerk kopen. Ook bij bruiloften wordt nogal wat kilootjes kruit afgeschoten. Dit kun je dan kopen in speciale winkels, maar met oud en nieuw komen ook de kraampjes.

Weet niet of wij vanavond nog wat gaan afsteken, vermoedelijk komt alleen mijn middelste zwager en schoonzus met Dongbin langs. Oja, de oliebollen kennen ze hier niet, wel andere lekkere hapjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s