Liudingshan

Tweede nieuwjaarsdag. Iedereen gaat op stap leuke dingen doen. Wij ook dus. Wij zijn met de HSL die hier wel werkt naar Liudingshan geweest. Hier is een boeddhistisch tempel met een hele grote boeda. Maar voor wij daar waren had dat nog wel wat voeten in de aarde.

Schoonzus kwam laat uit bed waardoor we een trein anderhalf uur later hadden. Vannacht had het gesneeuwd dus de taxi ging ook niet snel. Schoonzus nog proberen voor te dringen maar lukte niet. Wij zijden al dan nemen we toch een trein later. Zo geschiedde. Maar sneeuw op het spoor en ook nog flinke vorst. Doem scenario voor de NS en Prorail. Hier niet, alles rijdt perfect op tijd.

Aangekomen in Liudingshan met de taxi naar het park. Normaal kost dit park 8 yuan maar door het springfestival was het nu 11 yuan. Na de kaartjes gekocht te hebben met de bus naar de voet van de berg. De hele klim naar boeda heb ik niet gedaan, kost mij me leven al die trappen. Ik ben halverwege gestopt. Met al die tempels heb ik mij ook best vermaakt.

Terug met de taxi naar de stad en noodles gegeten in een islamitisch restaurant. Hand gemaakte noodles en waren perfect. De smaak was ook geweldig en je kreeg een joekel van een kom voor weinig. Daarna wilden we naar de markt, maar bijna alles is dicht dus doorgelopen naar het station voor de rit naar huis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s