De hel van 1963

In 1963 was ik 6 jaar en herinner mij niet veel meer van de extreme koude toen. Ik heb op het ijs in zee gelopen en weet dit van foto’s die mijn vader heeft gemaakt. Maar wat ik mij wel heel goed kan herinneren is dat wij opweg naar opa en oma zo koud hadden ik heb gezegd dat ik niet eerder naar opa en oma wilde gaan als we een auto hadden. Dit heeft mijn vader zich waarschijnlijk aangetrokken en is in dat voorjaar begonnen met autorijles. De winter daarop hadden we inderdaad een auto.

Vandaag deed mij aan dat jaar herinneren, de temperatuur was -18. Normale temperatuur voor hier, de laatste dagen/weken was het eigenlijk veel te zacht. Maar vandaag had nog iets anders. Deze temperatuur is best te doen mits er geen wind is. Maar ook de natuur is hier niet normaal. Veel en harde wind maakt het er niet aangenaam op. De gevoelstemperatuur was dan ook -25 en die hebben we tijdens ons wandelingetje gevoeld. Dus vandaag gaan we niet meer naar buiten. Binnen is het nu 26.8, wel een groot verschil en hier binnen is de temperatuur niet te regelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s