Thuis in Beijing

We zijn aangekomen in Beijing, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

In Yanji verliep alles vlot, om 11:40 uur met de taxi naar het station. Moeders reed mee en van de rest hebben we voor het instappen afscheid genomen. De rit ging goed en de kaartjes snel afgehaald. De kaartjes voor de 24e met de slaaptrein geld retour gekregen op 5% na. Maar dat is normaal. Snel door de controles heen en wachten tot we naar het perron mochten. Precies op tijd naar het perron en nog eve wachten tot hij binnen rolde. Wagon 16 stoelen 5 c en d. We hadden nu eersteklas kaartjes, doen we voortaan maar altijd. Perfecte stoelen en nog meer ruimte.

9 uur later om 22:30 uur rolden we Beijing binnen. Toen begon de strijd voor een taxi. Voor je buiten staat ben je ook al een kwartiertje verder en de laatse metro ging om ca 11:00 uur. Maar de rij voor de taxi was gigantisch lang. Van de ene kant van het plein naar de andere kant. Afstand ca 500 meter. Hier hebben we ongeveer 85 minuten over gedaan voor we een taxi hadden. Snel op weg maar wat gebeurd, de weg die wij moesten hebben was een ongeluk gebeurd, omrijden dus. Maar dat is hier makkelijker gezegd dan gedaan. Een flinke omweg en meer dan een uur later stapten we uit. Ook dat ging niet zondermeer. De poort waar wij normaliter door gaan was gesloten, dus op zoek naar de hoofdingang. De taxi chauffeur was vriendelijk en behulpzaam. Dus maar een fooi gegeven. Intussen was het dus al bijna 01:00 uur.

Snel naar binnen en na wat eten in de koelkast gestopt te hebben maar gaan slapen. Al snel lagen we in dromenland. Wat uitgeslapen en een douche met draakje Engels zitten leren en wat ontbeten nu op de bank dit typen. Zullen vandaag denk ik niet veel doen, maar dat zien we dan wel weer. We zijn in Beijing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s