Één doel + bonus

Vandaag hadden we maar één doel en dat was de modeltrein winkel. Hui had op internet en adres van een klein webwinkeltje gevonden. Deze kon ik in alle zoekopdrachten niet vinden daar er geen zoekstrings in waren aangemeld. Maar door geluk kwam Hui hier per ongeluk op. Dus dat was vandaag het doel.

Met de twee bussen van noordwesten van Beijing naar het zuiden van Beijing. Daar aangekomen zochten we naar een winkel met treintjes of iets dergelijks. Maar na wat vragen over het adres bleek het een woning op de 16e verdieping te zijn. De moed zakte al in onze schoenen. Maar goed je weet hier nooit omdat veel kleine bedrijfjes vanuit huis werken.

Aangekomen op 16e verdieping kloppen. En de deur ging open. Op de vraag of hier een treintjes winkel is kregen we als antwoord wij zijn een modelspoorclub die ook wat verkoopt via internet en we waren van harte welkom.

Binnen keek ik wel even op, de verdieping was een gewone woning die gehuurd werd door de club. De woonkamer was de baan en winkel tegelijk en een slaapkamer opslag en een slaapkamer als werkplaats. De klik was er natuurlijk vrij snel. Foto’s van elkaar bekijken, foto’s maken en gegevens uitwisselen. Ze kenden alle merken.

Op de vraag of zij de df4d verkochten was het antwoord ja. Ik had hem bij hun al op de baan gezien dus had toen al goede hoop. Nog geen minuut later lag hij al op de baan voor mij. Helaas hadden ze de rode uitvoeringen niet meer maar wel de blauwe. Geen probleem, ik was al blij dat ze hem hadden.

Ook heeft hij even een ritje op hun baan gemaakt. Natuurlijk kwam mijn vraag waar hun de spullen kochten. In China is dit moeilijk maar hun bestellen bijna alles bij de grootste winkel in Japan. Ik kreeg de uitnodiging om bij hun groeps chat van wechat lid te worden. Gelijk maar gedaan dus we kunnen nu ook gegevens uitwisselen.

Na nog wat nagepraat te hebben afgerekend, lok plus wagon voor nog geen 60 euro. Als ik de loc via internet zou moeten bestellen zou ik met verzendkosten over de 100 uitkomen en waarschijnlijk nog invoerrechten op de koop toe krijgen.

Omdat we dicht bij de keizerlijke tempel waren daar ook gelijk maar naar toe gegaan. Vandaag dus weer vele kilometers gemaakt. Natuurlijk weer heel veel foto’s gemaakt maar zullen jullie toch nog even op moeten wachten.

Op de terugweg in ons winkelcentrum nog even snel een super heerlijke Beijing pannenkoeken gegeten. De moet ik zeker nog twee keer eten voor we teruggaan. Je kunt deze alleen maar in Beijing kopen en nergens anders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s