Postpakketje

Weer een leermomenten voor Nederland. We hadden voor mamma en ons kleine nichtje wat meegenomen. Voor mamma 5 kilo melkpoeder en voor nichtje schoenen en speelgoed. Maar we komen niet bij hun in de buurt dus moesten we versturen met de post. Nou let op en learn sukkels.

Door gegeven aan de receptie dat we pakketjes wilden versturen. Kregen als antwoord, morgen komt er iemand langs. Vandaag dus kwam de postbode langs. Hij had dozen bij zich en pakte alles netjes en stevig in. Na gewogen te hebben koste dit samen 120 rmb, CA 15 euro maar daar komen ze het ook nog thuis halen.

Nu komt het, het adres werd op de telefoon ingetoetst per pakket en was direct aangemeld. Vervolgens drukte hij op OK en uit een heel klein draagbaar printertje rolde de stikkers voor op het pakketje er uit. Er opgeplakt, betalen via WeChat en onderweg waren de pakketjes.

Voordeel tov Nederland. Geen geouwehoer met ophalen, geen stapels formulieren, geen kankerende postbode. Nee de man was de vriendelijkheid zelf. Hij deed alles voor ons en had in zijn rugtas alles wat nodig was en is voor post en pakketjes. Kunnen ze bij ons nog van leren. Oja, morgen is het op de plaats van bestemming en dan bedoel ik thuis bezorgd, en we praten over een paar duizend kilometer.

Zie postnl dit nog niet voor elkaar krijgen. Petje af voor China post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s