Xi’an

Vanmorgen vroeg uit bed, wassen, aankleden en ontbijt. Vervolgens uit checken en een taxi geregeld. De weg naar het station was lang en ook nog eens een omleiding I.v.m. Een Marathon. Maar toch lekker op tijd. We hadden geen kaartjes besteld via internet en namen de gok. Om het uur rijdt er wel eentje die kant op. Er waren nog staanplaatsen voor de trein van 0950 maar Hui zij dat we eerste klas wilden. Nou daar was wel plaats. Sinds jan/feb/mrt weten we dat eerste klas maar een paar yuan duurder is. Hoop centen voor de Chinees, een drol voor ons😊.

Na ongeveer 4,5 uur waren we in Xi’an. Deze stad bestaat al meer dan 3000 jaar en onder keizer Qin zo rond 400 BC had deze stad al meer dan 1 miljoen bewoners en behoorde tot de grootste in die tijd. Inchecken in het hotel was nog even een dingetje maar kwam snel weer goed. Leuke is dat ze de receptie en kamers op de 12 verdieping hebben. En bij de receptie staat ook nog eens een Harley 🤣.

De koffers op de kamer gedumpt, trouwens mooie nette en schone kamer, naar buiten om te eten. Het eerste streek gebonden gerecht heb ik al kunnen scoren 😜. Na het eten gaan wandelen naar de beltoren op de oude muur. Nu nog niet er opgeweest maar gaat de komende dagen zeker gebeuren.

Vervolgens een stuk langs de muur gelopen tot we een rommelmarkt zagen. Die zijn we dus ook maar langs gelopen. Natuurlijk hebben we nog wat gescoord. Een houten telraam en een messing, zie de foto. Vanavond onze planning voor hier maar opmaken, in ieder geval een bezoek aan het terracotta leger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s