Keizer Qin (middag)

Z’n 3000 jaar geleden heeft keizer Qin van de vele koninkrijken één keizerrijk gemaakt. Dit ging met veel bloedverlies gepaard. Dit was dus de grondlegging van het keizerrijk China.

Diep in zijn hart vond hij de verspilling van mensenlevens niet leuk en verklaarde dat het nieuwe China in vrede moest samenleven en als onderdeel was van de wereld. Maar ook keizers gaan dood, normaal in die tijd stierf iedereen al op jonge leeftijd, echter Qin bleef vrij lang leven. Hierdoor had men tijd om een groot mousoleum te bouwen. Maar de keizer wilde geen goede mannen en vrouwen in zijn dood meenemen alleen zijn concubines nam hij mee. Hier is dus het terracotta leger ontstaan. In de jaren 70 vond een boer tijdens het ploegen een stenen hoofd. Hierna is het losgebarsten.

Tot op de dag van vandaag heeft men nog niet alles opgegraven. Ook de tombe, ze vermoeden waar deze zich bevindt, en vele andere plekken zijn bekend maar men laat het met rust. In de huidige putten is men nog steeds niet klaar, er is nog zoveel voor jaren werk.

We hebben ook nog een lesje in jade gevolgd en weten er nu veel meer van. Veel jade, maar ook de zuiverste jade komt uit dit gebied. Iedereen denkt hoe groener de jade des te duurder deze is. Niets is waar, hoe witter en zuiverder wit jade is, des te duurder het is. We hebben dan ook voor onze zoon een kostbaar zuiver stukje jade gekocht. En hier kom je niet klaar met een paar tientjes. Al zijn de prijzen realistisch omdat deze door de staat gecontroleerd worden. In de winkels kunnen de prijzen de pan uitreizen en zelfs nog nep kunnen zijn.

Nog even een tip voor als je dit wilt gaan bezoeken. Kaarten moeten via internet geboekt en betaald worden. Voor de buitenlander bijna onmogelijk. Wij raden dan ook aan om een toer te boeken in je hotel. Je krijgt er dan een gids bij die je rondleid en je hoeft niet met het openbaar vervoer. De kosten vallen best mee. Wij hadden dus een tour voor de gehele dag.

Tot slot dachten we nog een film geboekt te hebben, maar tot onze verbazing was dit een show waar mijn kin van op de grond lag. Ben je hier, ga daar absoluut naar toe, dit was zo mooi.

Wij komen in de toekomst hier nog zeker terug, ook dan gaan we weer het terracotta leger bezoeken en we weten nu in welke periode het rustig is, het is wel dringen om iets te kunnen zien. En ook dan zullen we jade aanschaffen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s