Keizer Qin (ochtend)

Vanmorgen vroeg uit de veren en snel even ontbijten. En om 0830 uur stonden we te wachten op de bus. We hadden een reisje voor vandaag geboekt. Als eerste gingen we naar het winterpaleis van keizer Qin. Hier aardig wat kilometers geslenterd. Hier zijn waterbronnen die ze 3000 jaar geleden al tot bad hadden omgetoverd. Het water heeft een constante temperatuur van 43 graden. Ook is het water zo helder en vol met mineralen. Ook veel goederen uit die tijd die opgegraven zijn worden er tentoongesteld. Vervelende is dat er geen foto’s gemaakt mochten worden.

Boedistische priesters krijgen na hun overleiden een ronde steen. Hoe meer perfect rond hij is en hoe meer hij glimd, des te belangrijker is de monnik. Hier licht ook de steen van de hoogste boedistische monnik. Zelfs je telefoon mocht niet mee naar binnen en alles moest in een locker.

Heb van de omgeving wel wat foto’s maar die staan op de camera, dus daar zullen jullie nog even op moeten wachten.

Toen we hier klaar waren gingen we lunchen in de vreet schuur. Uitgerekend dat hier ruim 1200 man/vrouw kunnen eten.

Dat commercie hier goed ingeslagen is, is goed te erken, je komt steeds wel wel weer door een winkeltje als je een deel van de toer hebt afgerond. Maar eerlijk is eerlijk, de prijzen zijn beter dan in de kraampjes en buitenwinkels. Hier wordt alles onder controle gehouden. Na de lunch weer verder voor het middagdeel van keizer Qin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s