Rustdag, echt waar

Vandaag een echte rustdag. Lekker uitgeslapen, hete douche en op ons gemak ontbijten. Hui had wat lekkere broodjes met soep gehaald dus dat begon goed. Aangezien we momenteel even telefonisch berijdbaar moeten zijn, besloten om een telefoon abonnement te zoeken. Dat gaat niet zomaar hier. Dus de straat met telefonie in en bij het hoofdkantoor van China Mobil naar binnen. Wel als buitenlander kun je hier wel een abonnement afsluiten. Op mijn paspoort hebben we een telefoonkaart voor 3 maanden met 300 belminuten en 30 Gb data op 4G voor 100 yuan. Na 3 maanden verlengen we niet en verloopt het nummer. Geen probleem dus. Alleen het contract gaat wel grappig. Mijn paspoort en visum gescand en een foto van mij plus 4x mijn volledige naam invullen. Handtekening is hier niet geldig. En 20 minuten later stonden we buiten de familie te bellen en te appen dat we een telefoonnummer hebben. Volgende keer nemen we wel een extra telefoon mee. Maar dit werk supper. En dat voor ongeveer 12 euro 🤣💶Via een omweg richting hotel. Onze straat zitten allemaal groothandels en beneden ons hotel eentje voor alles wat maar te maken heeft met koffie, thee, gebak en andere aanverwanten voor de horeca. Maar we kunnen daar koffie drinken dus uitgeprobeerd. Nou kan je vertellen dat ik in Nederland zelfs nog nooit z’n lekkere expresso gedronken heb en Hui een super late. Hier gaan we zeker vaker terug komen voor een bakkie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s