Regen, dus een binnen programma

Tja wat moet je doen als het regent, naar het museum natuurlijk. In dit geval wilden we wat meer over de geschiedenis van deze stad weten dus naar het Xi’an stadsmuseum. Weer veel geleerd over het ontstaan van deze stad er zijn hier sporen en resten gevonden van 6000 jaar geleden. Ja je leest het goed, zesduizendjaar geleden. Zo zijn we er ook achter gekomen dat jade niet alleen wit of groen is, er zijn ook zwarte en vele grijstinten.Maar voordat we het museum in gingen ook nog even een concert beluisterd. Hier werd muziek ten gehore gebracht vanuit bijna alle keizer perioden vanaf 600 BC. Onverstelbaar dat er toen al goed klinkende muziek gemaakt werd. Heb zelfs een blaadje hoe het bladmuziek van z’n tweeduizend jaar er uitzag.Tot onze verbazing blijkt dat ook China dus zilversmeden hadden die voor de VOC in opdracht zilverwerk maakten. Maar ook voor de eigen markt was er een afzetgebied. Prachtige stukken hier in dit museum gezien die in deze omgeving gemaakt zijn.Ook is hier veel aardewerk en brons gevonden, natuurlijk ook te vinden in dit museum. Vele prachtige stukken staan hier tentoongesteld, een bezoek zeker waard.Toen we alle zalen bezocht hadden hebben we ook nog buiten wat rondgewandeld. Hier staad ook de stadstoren. Deze is tijdens een aardbeving z’n 2000 jaar jeleden gebarsten. Maar door de speciale bouw van de fundering blijven staan. In de loop der jaren is de barst breder of smaller. Is hij breed beloofd het een slecht jaar te worden en smal een goed jaar. De afgelopen jaren is de toren behoed voor instorting dus hiermee ook de scheur verdwenen.Normaal gesproken moet je de taxi’s wegsturen en nu we er eentje nodig hebben vindt je er geen. Dus even op de kaart kijken waar we zitten en waar de dichtstbijzijnde metro is. Dit was 2. Dus onder de grond met 2 naar 3 en verder naar 4. Uitgestapt vlak bij en een stukje wandelen naar het hotel. Hier komen we door een straat waarbij veel hele goede en oude restaurants zitten. Enkelen hiervan hebben wa al verschrikkelijk lekker zitten eten. Vandaag weer een ander met een beroemd streekgerecht genomen. En weer raak, zo verschrikkelijk lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s