Betaalgemak

In China is betalen wel heel gemakkelijk. Je merkt steeds meer dat het contant geld verdwijnt uit de winkels en restaurants. Hiervoor is betalen met de telefoon voor terug gekomen. Alipay en WeChatpay scoren hier hoog en werkt ook heel erg makkelijk. Nu we een telefoon abonnement hebben merken we hiervan ook het gemak.

Maar er is een nieuwe vorm van betalen bij gekomen, gezichtsherkenning. In het straatje bij ons hotel kun je dit al, kop voor de camera en pling je hebt betaald.

Nu vind ik dit persoonlijk iets te ver gaan maar zie hier wel een gecombineerde toepassing voor.
Laatste tijd worden veel ouderen overvallen in huis en hun pinpas met pincode afgenomen. Als gezichtsherkenning nu eens als controle toegepast wordt op de pinautomaat, dan is het voor deze criminelen onmogelijk om nog geld van deze kwetsbare groep afhandig te maken.

Maarja, de grote groep Nederlanders of medelanders zullen hier wel op tegen zijn onder het mom van privacy schending. Wel als je niets te verbergen heb kun je hier niet tegen zijn. Ik zou het als controlemiddel wel toejuigen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s