Slecht weer

Regen, mist en zeer zware smog besloot ons om thuis te blijven. Maar de gehele dag tv te kijken is ook niks dus maar naar de supermarkt. Hier hebben we snoepgoed voor thuis en voor in de trein terug naar Chengdu gekocht.

Ook is hier een overdekte vreetmarkt dus ook maar even op en neer gelopen. Echter we vonden niets waarvan we dachten dat moeten we proberen.

Vervolgens thuis lekker bankhangen voor de tv. Hui internet op om te kijken of we in de buurt iets lekkers kunnen vinden. Na flink zoeken had ze wat gevonden op ca 500 meter. Etenstijd er lekker naartoe geslenterd alleen bleek het toch iets meer dan 500 meter, maar dat geeft niet, als het maar lekker is.

Toen we ervoor stonden keken we elkaar aan en besloten het maar niet te doen. Zag er niet al te vris uit. Maar een stukje verderop aan de overkant zagen we een leuk restaurantje dat er erg fris uitzag. Eenmaal binnen besloten we hier maar te eten. Spijt hiervan? Absoluut niet, we komen de laatste dagen hier terug, zo lekker was een verrassing voor ons.

Deze reis is toch al een bijzondere. We hadden van te voren besloten een brunch en diner te nemen en dan in de lokale achteraf restaurants en niet langs de grote wegen of winkelcentra. Dit is ons zeer goed bevallen en gaan dit blijven doen. Is nog eens goedkoper ook. Één keer zijn we de mist in gegaan, niet lekker. En problemen hebben we ook totaal niet gehad. Dit gaan we zeker ook in de toekomst blijven doen.

De kosten zijn echt een lachertje, dagelijks aan eten zijn we onder de 100 rmb kwijt, zeg maar rond de 10 euro voor ons tweetjes samen. Dus dit blijven we in de toekomst doen, gaat gewoon super op deze manier. En soms kopen we wat fruit voor een scheet en een drol, dan hebben we in de avond nog wat fruit te snoepen. En je krijgt zoveel dat je met twee zakken fruit gewoon 5 dagen doet. Kosten? Ongeveer 15 rmb per kilo. Dus nog geen 2 euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s