Laatste dag om de tourist uit te hangen

Morgen moeten we nog even wat familie zaken afhandelen dus vandaag de laatste dag om iets te doen. Eerst maar lekker uitslapen en dan naar on favoriete restaurant , de McDong 😜, voor ons ontbijt. Na ons ontbijtje met de metro naar een groot park waar de resten, fundering, van een oud keizerlijk paleis ligt van ca 1500 jaar oud. Dit paleis is aan het eind van de Han dynastie afgebrand en nooit meer opgebouwd.

Het gebied is in de loop der jaren afgebroken of verpauperd. Maar sinds de jaren 1970 op de erfgoed lijst van China gekomen. Het is nl het enige overgebleven gebied waarvan de funderingen nog origineel zijn. Ook is het gebied, wat nu het park is, vierkeer zo groot als de verboden stad in Beijing.

We hebben het park niet helemaal rondgelopen, maar al met al toch nog zo’n dikke 8 km gelopen. Vervolgens de zij uitgang dicht bij het metrostation genomen.

Toen we de kaartjes kochten voor de metro kreeg ik eindelijk het kaartje wat ik hebben wilde voor bij mijn verzameling. Vervelende is dat je een kaartje koopt en deze bij het eindstation moet inleveren. Dus voor 2 yuan een extra kaartje gekocht zodat ik deze lekker in de verzameling kan stoppen 😁

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s