De laatste dag

Laatste dag is koffers inpakken. Als het goed is past alles er in en zouden we geen overgewicht moeten hebben, maar je weet nooit.

Terugkijkend over de 4 weken hebben we meer gedaan dan begin van het jaar in 6 weken. Vermoeiend, ja. Voor herhaling vatbaar, ja. Komen we terug, jazeker, veel vaker dan je denkt.

Het weer

Het klimaat is hier perfect. Zitten half november en de temperatuur vandaag max 20 graden. Maar het gaat vanaf komende week koeler worden. In het noorden heeft de winter al hard toegeslagen.

Maar hoe zit het in Xi’an. Zoals je kunt zien in de jaar grafiek is het in Xi’an maar 2 maanden echt winter, en dan nog lekkere temperaturen.

Het eten

Voor het eten zit je in Xi’an en Chengdu goed. Deze twee steden liggen in provincies waar het lekkerste eten van China te vinden is, en dat hebben we de afgelopen 4 weken goed gemerkt. In totaal hebben we 2 keer onze neus gestoten en hebben we een paar keer verschikkelijk lekker gegeten. Over het algemeen is het eten hier echt super.

Het verkeer

Tja, daar kan ik boekdelen over schrijven, zal ik maar niet doen ook. Maar er is wel een verschil met Xi’an en Chengdu. In Chengdu rijden ze voor je sokken zowel de auto’s, scooters en fietsers. Opvoeding in het verkeer is 0,0. In Xi’an is dit gelukkig anders. Hier stopt men netjes als je oversteekt en men scheurt ook niet door de straten. Hier is men wat beschaafder. Alleen oppassen voor de scooters en fietsers, die scheuren nog wel door rood.

Bezienswaardigheden

Beide steden hebben een grote belangrijke en zeer lange geschiedenis. Deze gaat tot 6000 jaar terug en is in diverse musea terug te vinden. Veel dingen die wij naa de jaartelling dachten uitgevonden te hebben was hier al soms voor de jaartelling al in gebruik. Als voorbeeld neem ik toch weer de kruisboog. Hier al voor de jaartelling in gebruik en in het westen in het begin van de middeleeuwen.

Natuurlijk zijn er hier de twee grootste toeristen trekkers. In Chengdu de panda’s en in Xi’an het terracotta leger. Deze twee steden zijn zeker het bezoeken waard. Hotels heb je in verschillende prijsklassen. Geef je niet om luxe, dan kun je redelijk goedkoop terecht, verlang je luxe, dan betaal je er ook naar. Hostels zijn hier ook te vinden en heerlijk goedkoop. Voor elk wat wils.

Omdat het centraal gelegen is kun je deze mgeving als uitvalbasis naar all windstreken gebruiken. Kom al 12 jaar in China en ben er verliefd op geraakt. En zal hier nog zeker vaker terug komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s