Geocaching

Sinds 13 juli 2004 doe ik aan geocaching. Voor hen die niet weten wat dit is, ik zeg altijd ‘schat zoeken voor grote mensen’, maar zeker ook zeer geschikt voor kinderen. Het leuke hiervan is dat je het over de gehele wereld kunt doen, zo heb ik dus caches gevonden in europa maar ook in de Verenigde staten van Amerika en China.

Er zijn diverse soorten caches. De meest voorkomende zijn de traditionele caches. Maar ook puzzel en multi zijn populair. Voor de puzzel caches heb je met hoge en lage moeilijkheidsgraat. Zo ook bij de multi heb je met korte wandelingetjes en met monster tochten.

Je kunt van alles tegenkomen, piepkleine kokertjes via filmrolletjes tot complete kisten. De meest voorkomende canisters zijn de filmrolletjes. Soms kom je munitie kistjes tegen of tupperware bakjes tot complete schatkisten.

Wat heb je hier voor nodig. Als eerste een account op geocaching.nl. Dit is eenvoudig aan te maken. Met het standaard account kun je al heel veel. Wil je meer en ook wat speciale caches, kun je een premium account nemen. Hiervoor betaal je jaarlijks een abonnement bedrag voor en krijg je toegang tot allerlei extra’s.
Verder een android of iphone waarbij je de geocaching app download. I.p. heb je hier genoeg aan. Maar wil je verder en meer raad ik aan om een goede GPS aan te schaffen.

Dan kan het feest beginnen en kun je op zoek naar je eerste ‘schat’. Maar pas op, het is verslavend.

De website kun je hier vinden.

In het verleden heb ik enkele bijzondere caches gedaan maar de meest opvallende was toch wel een nachtcache “Otz Chiim Nachtcache” die ik samen met een collega heb volbracht met een first find (goud). Deze hebben we in 4 nachten gedaan en uitgerekend dat we totaal met alle fouten die we onderweg maakten in berekeningen toch ongeveer 40Km hebben gelopen in het donker.
Als je ook een keer een nachtcache zou willen doen, er zijn er niet veel en zeker niet geschikt voor beginners. En wat zeker onmisbaar is, is een zeer goede zaklamp.
Soms maken cacheowners een leuke banner die je dan op jouw website kunt plaatsen zodat bezoekers kunnen zien welke caches je zoal gevonden hebt.

De cache welke wij het verst van huis hebben gevonden ligt in Amerika en is de cache Que Sera – Sirah in San Jose Californië.