Momories of Peking

We blijven steeds weer leuke series vinden op YouTube, zo ook deze weer. Gelukkig Engels ondertiteld dus kunnen we ook weer goed volgen.

Het speelt zich af in 1947 en volgt de relatie tussen drie mensen: de winkeleigenaar, zijn vrouw en een jonge vrouw die vastbesloten is de ziekte van haar vader te genezen.

Yan Zhensheng (He Bing) is de eigenaar van een augurkenwinkel in Peking. Omdat zijn oudere broer en neef zijn vermoord terwijl ze namens hem een boodschap deden, neemt Yan Zhengsheng de verantwoordelijkheid op zich om voor hun oom te zorgen en zijn kinderlijke plichten als zoon uit te voeren. Om ervoor te zorgen dat de familienaam voortleeft, neemt Yan Zhengsheng, die al getrouwd is met Lin Cuiqing (Liu Pei), Mu Chunhua (Wang Ou) als zijn tweede vrouw. Hun relatie groeit ook in de loop van de tijd, maar in het jaar 1950 werd de nieuwe huwelijkswet van kracht, zodat Yan Zhensheng en Mu Chunhua gedwongen werden te scheiden. In de volgende decennia gaan Yan Zhensheng, Mu Chunhua en Lin Cuiqing verder als een gezin. Dit is een verhaal over de gewone mensen in sesamsteeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s