Yanji 延吉市 · 연길시

We zijn in Yanji. Een middelgrote stad in het noordoosten van China met ongeveer 400000 inwoners. De stad ligt in de Koreaanse autonome gebied wonen hier veel mensen uit Korea en alhoewel Chinees de voertaal is, zijn alle teksten hier in het Chinees en Koreaans. Veel (rijkere) Noord-Koreanen komen hier regelmatig boodschappen doen. Echter met de spanning van de afgelopen jaren komen ze er ook niet zo gemakkelijk meer in.

Op de kaartjes is te zien waar Beijing ligt en Yanji. Afstanden zijn hier inmens. Je kunt dagen met de trein reizen zonder de grens over te steken. In Nederland ben je er al uit met twee uurtjes met de auto rijden vanuit Den Haag.

Vandaag lekker uitgeslapen en straks naar de overdekte markt, op zoek naar een lange onderbroek. Natuurlijk ook lekker eten hier in de regio dus genieten zolang we hier zitten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s