Wanqin

Vanmorgen met de taxi naar het oude treinstation. Dit ritje koste nog geen 2,50 euro. De bus naar Wanqin vertrok om precies 09:00 uur. Maar eerst moest iedereen zijn gordel om en na controle vertrokken we echt. Deze bus gaat rechtstreeks naar Wanqin dus aan het begin er in en het eindpunt er uit. Lekker makkelijk. Deze bus gaat dus ook over de snelweg waar tol betaald moet worden. De kleine bus gaat over provinciale wegen, betaald geen tol maar heeft in ieder dorpje een halte. Maar de doet er dan ook meer dan 2 uur over en wij nog geen uurtje.

Aangekomen in Wanqin is het ongeveer een kwartiertje lopen naar het huis van oom en tante, maar vlakbij in de buurtsuper even wat fruit en melk gekocht. Hier is het de gewoonte dat als je op bezoek gaat iets meeneemt voor je gast heer en vrouw en buiten alcohol, welke wij uit Nederland bij ons hadden, ook wat andere gezonde dingetjes. Na een hartelijke welkom lekker zitten babbelen. Hun kleindochter is nu 8 jaar en in 2011 zagen we haar voor het eerst als baby. Leuke meid en niet op haar mondje gevallen. Zij herkende mij zelfs nog van 3 jaar geleden. Natuurlijk gingen we met z’n vijven uit eten. Was de bedoeling dat wij zouden betalen maar kregen daar de kans niet voor. Dan maar de kleine wat geld gegeven. Zij wilden weer wat meegeven voor Jingyu maar dat hebben we tegen kunnen houden.

Hun oude boerderij is nu gesloopt en komt binnenkort flats op. Een aantal jaar geleden ging oom al met pensioen en kwam mooi uit dat de boerderij werd overgenomen. Ze konden kiezen tussen geld of een nieuwe flat die schuin tegenover gebouwd werd. Zij hebben gekozen voor geld en zelf iets gekocht.

Op de terugweg en ook de heenweg konden we duidelijk zien dat het weer hier ook niet normaal is. Hier hoort het streng te vriezen en een dik pak sneeuw te liggen. Echter de temperatuur was rond de -12 en er lag totaal geen sneeuw. Onderweg wel sneeuw gezien maar dat was van de skipiste en dus kunstmatig.

Op de terugweg komen we via de andere kant van Yanji binnen dus konden we onderweg vlak bij huis uitstappen. 5 minuten lopen en thuis.

We gaan nog even kijken wanneer we naar Tumen gaan, maar wat we hier wilden doen hebben we gedaan. De volgende programma onderdelen liggen in Beijing. Dus als we weer in Beijing zijn hebben we drie musea en een treintjes winkel op het programma voor we weer richting huis vliegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s