De vierdaagse in een paar uur

We hebben het schema iets omgegooid. Draakje ging met pappa naar de bergen, Happy had demonstraties op school en Hua bleef thuis. Dus wij naar het spoorweg museum. Deze ligt aan de andere kant van Beijing in één van de buitenwijken. We wisten dat we redelijk veel moesten lopen maar dat het zoveel zou worden hadden we ook niet verwacht.

Als eerste met de metro lijn 10. Halte is hier niet ver vandaan dus dat ging wel. Aan de andere kant van Beijing er uit en volgens de route planner 4 minuten lopen naar de halte. Maar ja, je kunt twee kanten op en de planner gaf niet aan welke kant. Dus de gok genomen naar he zuiden, die kant moesten we toch uit. Dat was iets meer da 4 minuten en we stonden aan de verkeerde kant. Oversteken en nog een stukje naar de goede halte. Met bus 403 naar het eindpunt, tot zover was het wel duidelijk.

Bij het eindpunt de vraag welke kant op. De routeplanner op de telefoon werkt niet omdat je internet nodig hebt. Volgende keer een prepaid simkaart kopen. Vragen aan een jonge vrouw werkte niet want zij wist alleen het spoorweg museum in het centrum. Dan maar gokken en onze neus achterna. Bij een brug vroegen we het normaals aan een jongen, die wist het en zij een aantal keren links en rechts maar exact wist hij het niet. Dus onze neus in de goede richting en lopen. Na een tijdje kwamen we een boord van het rail museum tegen die zij rechts af. Maar daarvoor moesten we nog wel even een stukkie lopen. Yes, rechtsaf, straat in waar we na een tijdje veel spoor tegen kwamen dus dachten we in de goede richting te zitten. Maar niets was minder waar. Weer maar eens vragen. Tja je voelt hem al, terug naar de weg waar wij dat boord hadden zien staan, daar hadden we door moeten lopen ipv rechtsaf. Dus nu wel de goede kant op en na ca een kilometer was daar echt de ingang van het spoorweg museum.

Even voor alle duidelijkheid, spoormuseum in Utrecht heeft de grote van de toiletten hier. Dit is gigantisch. In het hoofdgebouw hebben we dus weer vele kilometers afgelopen. Maar wat is dit gaaf. Mijn geliefde DF4 in verschillende uitvoeringen gezien en ben er zelf in de stuurstand geweest. Weet nu ook waar de eerste gemaakt zijn en dat verbaasde mij. Veel eerste uitvoeringen zijn gemaakt door alstrhom en andere Europese en Japanse treinfabrieken. En ook Siemens heeft hier veel rijden.

Bij de stoomtrein is het niet veel anders. Eerste uitvoeringen komen uit Engeland, Japan en Amerika. We hebben zelfs een stoomlocomotief uit België gevonden die, sterker kan ik het niet maken, in Hollands oranje gekleurd was. Hoe bijzonder is dat.

Ook buiten staat nog het eea opsteld, alhoewel de meeste locks buiten ook binnen staan alleen wat speciaal rollend spul staat nog wat van buiten.

Nu terug, maar de beentjes hadden het inmiddels zwaar te verduren gehad. Dus onderweg naar de bus wel even gaan zitten. Maar ja als je blijft zitten komen we niet thuis. Met de bus weer naar de metro en met de metro weer terug naar de andere kant van Beijing. Hier is bij onze halte een groot winkelcentrum dus daar wat gaan eten. In het museum was niets te krijgen omdat de Chinees altijd eten en drinken zelf meeneemt. Dus de honger had al toegeslagen. Water is geen punt, kun je zowat om de 100 meter hier kopen. Na het eten naar huis gestrompeld en de voetjes maar even onder de koude douche gestopt. Dat lucht op, maar heb wel blaren 😕

Modeltreintjes waren daar wel, maar kinderspeelgoed. Morgen gaan we opzoek naar een echte modelspoor winkel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s