Eindelijk na 10 jaar

10 jaar geleden 2008 eerste poging, viel in het water. 2009 geen tijd ivm verzamelen documenten. 2011 en 2013 doorgereisd naar Yanji. 2015 bevangen door de hitte op het voor terein bij 47 graden. Vandaag 27 februari 2019 eindelijk victorie. We zijn de verboden stad in geweest.

Het is er zo groot en zoveel te zien dat we hier toch zeker drie dagen voor uitgetrokken hebben. Dit jaar hebben we het oostelijk deel van de verboden stad gedaan. Volgende keer dat we hier zijn nemen we het westelijk deel. Want om alles in één dag te bekijken is onmogelijk. Er zijn zoveel musea in de stad die alle schatten laat zien dat dit echt in drie dagen moet. En wij willen alles zien.

In de musea zij 1.8 miljoen schatten maar niet alles is hier te zien. Wel het overgrote deel. Er is nog een museum over en met voorwerpen uit de verboden stad en die staat in Taiwan.

Toen de republiek China werd verdreven door het rode leger van Mao heeft de toenmalige president van de republiek China de meest waardevolle stukken, al het goud en waardepapieren en geld meegenomen naar Taiwan. Toen Mao de Volks republiek China uitriep was het dus straatarm.

Maar de verboden stad is zeker bijzonder. Als je er naartoe gaat, trek er zeker twee dagen voor uit als je alles wilt zien. Voor de kosten hoef je het niet te doen, 60 yuan. Wel voorruit bestellen en met je paspoort naar binnen. Kaarten of papier is hier niet meer in gebruik, milieu vriendelijk. Neem niet alles maar doe eerst oost en de andere dag west of omgedraaid.

We moesten aan de oostpoort er uit. Daar zagen we een restaurant want de benen protesteerden tegen nog meer stappen. Niet alleen die van mij maar ook Hui had het gehad. Dus eten en Hui wilde peking duck, weet alleen niet of het Donald of Dagobert.

Nu thuis met de beentjes omhoog en straks even lekker onder de douche. De foto’s tja dat zijn er weer heel veel. Geduld dus tot we terug zijn. Volgens mij ben ik al over de 900 foto’s heen 😛.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s