Chengdu museum 2

Vandaag regen dus hop naar het museum. 6 verdiepingen en we hebben alle zalen per verdieping gehad. Voor ons vertrek heb ik op Discovery Channel al een documentere gezien van deze regio die 3 duizend jaar terug ging. En alles wat ik toen gezien heb op tv zag ik dus hier in het echt.Een overleden indonesische vriend vertelde altijd met trots over de wayang poppen en de schaduw poppen uit Indonesië echter het blijkt dat deze in de Han periode in deze regio zijn ontstaan. Veel van deze poppen hier in het museum gezien, ook hoe ze gemaakt worden. En wat blijkt, deze zijn in de 16e eeuw pas in Indonesië met reizende Chinesen daar pas terecht gekomen.Ook veel gezien over de recente geschiedenis wat ook weer ideeën voor diorama’s opgedaan. Zeker voor de wedstrijd diorama 2020.Na het museum eten, Hui wilde Koreans, dat moet je in deze regio dus niet doen. Ik had wel mij Mio, maar die was sterker dan normaal, dus heb ik meer dan een halve liter van op. Hmm liep wel een stuk makkelijker.Dit was dus midden in het uitgaan en winkelcentrum van Chengdu. Je liep er over de hoofden en taxi was niet te vinden. Achteraf bleek dat zij op zaterdagavonden daar liever niet komen. Dus we moesten wel doorlopen. Nu is mijn richting gevoel erg goed dus we liepen in de door mij aangegeven richting. Toen we na bijna anderhalf uur eindelijk een taxi hadden bleek dat we nog 3 km van ons hotel verwijderd waren😀.Gelijk van de taxichauffeur de tip gekregen waar we echt lekker kunnen eten, en wat blijkt, dicht bij ons hotel, aan de overkant 😳.Nog even een huishoudelijke mededelingen voor het OB team Rick, heb je een paar ton, dan heb ik het Chinese hoedje! 🤣

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s